درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها
  • شماره مجازی PingMe
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان صنعت چوب و آدرس nprz20.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 2
بازدید کل : 3923
تعداد مطالب : 4
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

صنعت چوب




از ابتدا تا انتها مشکل گشا چوب است و بس 

گهواره  ناز شما ، تابوت ما چوب است و بس

شمشیر موسای نبی آن چوب دست ساده اش

یا کشتی آرام نوح در آن بلا چوب است و بس

آن تیر های تلگراف چون نوکرانی قد بلند

در خدمت من یا شما بی ادعا چوب است و بس

علم و حساب و فلسفه محتاج برگ کاغذند

کاغذ به این با ارزشی در ابتدا چوب است و بس

پیدایش و ذوب فلز از چوب چیزی کم نکرد

بی شک هوادار بشر تا انتها چوب است وبس

این ماده سخت و خشن در دست خراطان خمیر

اشکال زیبا چون بلور در مبل ها چوب است و بس

می گفت استادی ز چوب آنقدر با حرص و ولع

من فکر می کردم دگر بعد از طلا چوب است وبس

هر روز محصولی جدید از چوب می گردد پدید

اما حقیر و پست و خار در دیده ها چوب است وبس

می گفت یاری با گِلِه، جنگل نباشد چوب نیست

جنگل فراموشت شده سر بیت ها چوب است وبس

گفتم به او با لحن خوش از حرف ما خرده مگیر

می گویمت من با دلیل شعرم چرا چوب است وبس

جنگل هنرمندش خداست تدبیر انسانها که نیست

زائیده ذهن بشر از قرن ها چوب است و بس

چوب ابتکار است وهنر، علم و تجارب با عمل

هر روز لوحی تازه تر بر لوح ها چوب است وبس

 آن دیگری گفتا به طعن، بیکاره های عالمید

بازار جذب و کارتان تنها نکا چوب است وبس

با خط کش چوبین خود محکم به مغزش کوفتم

با خشم وکین گفتم به او حق شما چوب است و بس

شیراز را کردم رها با آن همه حسنی که داشت

چون رشته محبوب ما جان شما چوب است وبس



دو شنبه 21 آذر 1390برچسب:, :: 12:46 ::  نويسنده : فاطمه السادات رضویان

در صنعت کاغذسازي  ، غالبا بيش از يک نمونه خمير يا بيش از يک درجه خمير را براي ساخت کاغذ با توجه به قابليتهاي مصرف و ساخت و همچنين نيازهاي مصرفي مورد استفاده قرار مي گيرد . در بسياري از کاغذهاي ساخته شده با درجات مختلف ( انوع مختلف کاغذهاي چاپ وتحرير با درجه روشني بالا ) معمولا از خمير کرافت سفيد سازي شده الياف بلند سوزني برگان به همراه خمير کرافت سفيدسازي شده الياف کوتاه پهن برگان مورد استفاده قرار مي گيرد ( HBKP) . در اين ترکيب ، الياف بلند خواص مقاومتي کاغذ را بهبود مي بخشند ( به خصوص مقاومت به پارگي ) و الياف کوتاه موجود در خمير خواص عملياتي را بهتر مي کنند ، مانند صافي سطح و شکل پذيري کاغذ در مرحله ميز فوردرينير . در حال حاضر با توجه به معرفي شدن خميرهايي با درجه روشني بالا و ميزان بازده بالاي خميرهاي شيميايي مکانيکي ، صنعت دست به جايگزيني براي فرآيند HBKP زده است . اين معرفي مربوط است به خميرهاي شيميايي مکانيکي با بازده بالا که خصوصيات حجيمي و ماتي کاغذ استحصالي را نيز بهبود مي بخشد و به کاغذ بدست آمده خصوصيات استحکامي بهتري مي دهد. اميد است روند استفاده از اين نوع خمير شيميايي مکانيکي پهن برگ در آينده با توجه به آشنايي بيشترصنعت با اين نوع خمير زيادتر گردد.
در معرفي خميرهاي شيميايي مکانيکي با بازده بالا ، روشهاي بسيار زيادي در طول 30 سال گذشته معرفي و به مرحله اجرا در آمده اند ، که جديدترين آنها موسوم به P-RC APMP مي باشد که با استفاده از پراکسيد قليايي قبل و در حين فرآيند پالايش و با بازده بالا ( بيشتر از 85%) و درجه روشني بالا ( بيشتر از 85% در مقياس ISO ) بدون مرحله سفيد سازي ساخته مي شود . گزارشات متعددي در زمينه آخرين تحولات در زمينه ساخت اين نوع خمير تا کنون منتشر شده است و گونه هاي متفاوتي مورد آزمايش قرار گرفته اند.
در اين تحقيق دو درجه متفاوت از خمير پراکسيد قليايي به همراه خمير سفيد =سازي شده کرافت که در کارخانه توليد مي گردد با درصدهاي مختلف با يکديگر مخلوط شده اند ( اين خميرها از گونه صنوبر لرزان کانادايي بدست آمده اند ). دليل اين امر شناسايي چگونگي بهبود خواص مقاومتي و نوري خميرهاي بدست آمده ، بوده است . که با توجه به پالايش در غلضت پايين صورت گرفته باشد.



دو شنبه 21 آذر 1390برچسب:, :: 12:37 ::  نويسنده : فاطمه السادات رضویان

در سالهاي اخير رشد فزاينده اي در استفاده از گونه هاي پهن برگ با دانسيته بالا در صنعت خمير و کاغذ رخ داده است که گونه هاي مختلف چوبي اوکاليپتوس هم از اين قاعده مستثني نيستند. بطور سنتي اين مواد در  فرآيندهاي خمير سازي شيميايي مورد استفاده قرار مي گرفتند و بيشتر سوزني برگان براي خميرسازي شيميايي مورد استفاده بودند. خميرسازي شيميايي با اوکاليپتوس بطور کلي خميري با بازده بسيار پايين در حدود 40 تا 50 درصد مي دهد و خميرهاي توليد شده توسط فرآيندهاي خميرسازي شيميايي بطور معمول حجيمي پايين و خواص نوري کمي در مقايسه با ساير تکنولوژيهاي خمير سازي از خود نشان مي دهند. همانطور که صنايع به دنبال راندمان بالا و حجيمي و خصوصيات نوري بهتر مي گشتند، خصوصيات چاپ پذيري و درجات کاغذ در تکنولوژيهاي خميرسازي شيميايي با بازده بالا مورد توجه قرار گرفت که بازده بالا ( 80% به بالا ) و خصوصيات نوري و حجيمي خوبي را ارائه مينمود. در تحقيقات حاضر مقايسه اي بين خميرهاي شيميايي ( کرافت) و خميرهاي شيميايي مکانيکي پهن برگان و مخلوط اين دو نوع خمير نه تنها باعث حجيمي و خصوصيات نوري بالاتر مي گردد ، بلکه مقاومت پيوند بين الياف نيز بهبود مي يابد( شاخص کشش ).

بطور سنتي سه فرآيند پيش تيمار متفاوت در خميرسازي مکانيکي اوکاليپتوس وجود دارد که عبارتند از سوداي سرد( CCS) سولفيت قليايي ( CTMP)  يا سولفيت قليايي خميرسازي گرمايي مکانيکي و جديدترين آنها پراکسيد(APMP يا خميرسازي مکانيکي پراکسيد قليايي ) . در طي سالهاي گذشته تحقيقات منظم و پيشرفتهايي در  آزمايشگاه هاي شرکت ANDRITZ و آزمايشگاه هاي R&D در اوهايوي آمريکا صورت گرفته که ارزيابي و مقايسه تيمارهاي متفاوت و موارد استفاده گونه هاي اوکاليپتوس آمريکاي جنوبي صورت گرفته است. بعضي از اين نتايج در کنفرانسها و مقالات مختلف به چاپ رسيده اند . با توجه به مطالعات انجام گرفته تکنولوژي پيشرفته P-RC APMP  مورد توجه قرار گرفت. اين تکنولوژي پيش تيماري ملايم( P ) با موهد شيميايي و سپس تيمار شيميايي به همراه ريفاينر ( پالايشگر) و براي تيمار شيميايي اصلي ( به منظور بهبود روشني الياف و ساير خواص خمير ) صورت ميگيرد.

لغت P-RC به منظور نشان دادن اهميت اين پيش تيمار و تيمار شيميايي به همراه پالايشگر و تاثيرات ممکن بين اين دو عمل را نشان مي دهد. اين فرآيند با APMP که با تيمار شيميايي بر روي چيپسها قبل از عمل پالايش صورت مي گيرد ، متفاوت است. همچنين با سفيدسازي در ريفاينر که بدون پيش تيمار و تماما بر روي سفيدسازي در ريفاينر صورت مي گيرد ،متفاوت است. مقالات مختلفي در رابطه با جزئيات فرآيند P-RC APMP و آخرين پيشرفتها و تفاوت آن با فرآيندهاي شيميايي مکانيکي به چاپ رسيده است.



دو شنبه 21 آذر 1390برچسب:, :: 12:24 ::  نويسنده : فاطمه السادات رضویان